Капелани з Тернопільщини зробили лазню і пральню на колесах для захисників

Капелани Євангельської Церкви з Тернопільщини зробили лазню і пральню на колесах для українських захисників.

Автомобіль обладнаний пральними машинами, душовими, генераторами та котлом для нагрівання води. Лазня і пральня на колесах вирушить до військових на херсонський напрямок, – розповів Суспільному ініціатор проекту капелан Руслан Полікровський.

Фото: Суспільне Тернопіль.

“Є машинки, сушарка, зручний лежак, можна полежати й відпочити. Є умивальник, два баки запасу води, котел для підігріву води на дровах, який палиться знадвору і є три душових. Пральні машинки і загалом вся система, працює як від генератора, так і від мережі”.

Для нагрівання води встановили спеціальний котел, який розпалюють знадвору.

“Ми спеціально вивели котел зі сторони вулиці, щоб не займав місце всередині. Потрібно підкидати дрова, людині треба всередині поміститися, попіл буде летіти всередину, і це було б незручно”, – каже Руслан Полікровський.

Фото: Суспільне Тернопіль.

Ідея лазні і пральні у пана Романа з’явилася під час чергової поїздки на передову.

“Ми були там не один раз і бачили, що є проблеми. Дав Бог нам таку ідею, щоб зробити лазню. До цього проекту долучалися різні люди на волонтерських засадах: хтось виконував зварювальні роботи, мій товариш Степан Рубаха виготовив котел для підігріву води, хтось зробив електропроводку, хтось сантехніку”.

Всього на проект витратили 20 тисяч доларів. Ці гроші збирали з пожертв і донатів благодійників з України й інших країн.

Бойко Роман

This website uses cookies.