Білий дім «відкритий» для відправки крилатих ракет великої дальності в Україну

Адміністрація президента США Джо Байдена «відкрита» для надання Україні крилатих ракет дальнього радіуса дії, що надасть українським винищувачам F-16 більшої бойової потужності, оскільки Київ прагне набрати подальших обертів у боротьбі з Росією.

Про це пише Politico.

Як зазначає видання, готовність Білого дому надати Україні ракети класу «земля-повітря» з’явилася на тлі напрочуд успішної наземної операції ЗСУ в глибині Росії, яка триває вже другий тиждень, що поставило Володимира Путіна в незручне становище і змусило його передислокувати війська з поля бою в Україні.

Остаточного рішення про відправку ракет ще не прийнято, але, за словами одного з чиновників адміністрації Байдена, адміністрація зараз працює над складними деталями. Ці питання включають перевірку передачі чутливих технологій і забезпечення того, щоб українські літаки могли запустити таку ракету.

За даними Politico, йдеться про JASSM – високоточну крилату ракету, яка призначена для ураження важливих, високозахищених стаціонарних і переміщуваних цілей з дистанцій поза зоною дії засобів ворожої ППО.

Завдяки таким ракетам у українських Повітряних сил з’явиться можливість атакувати ворожі цілі на відстань понад 320 кілометрів.

Пентагон відмовився коментувати, чи схвалив він передачу ракет.

Віталій Чемерис

This website uses cookies.