Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Вкололи” підроблений препарат: оголосили підозру лікарям у Чорткові

У Чорткові оголосили підозру трьом лікарям через недбалість, що призвела до втрати зору у 20 пацієнтів.

Про це на брифінгу повідомив керівник Нацполіції у Тернопільській області Сергій Зюбаненко.

Експертизи підтвердили, що препарат, який використовували для ін’єкцій, був підробленим. За даними поліції, його до медичного закладу приніс головний лікар, якому незабаром також оголосять підозру.

«Трьом лікарям оголосили підозри, і слідство активно працює над тим, щоб найближчим часом оголосити підозри керівному складу лікувального закладу», – зазначив Зюбаненко.

Він передав слово своєму заступнику Андрію Ткачику, який розповів про проведені експертизи та деталі слідства. За його словами, проблематика виникла через велику кількість потерпілих та багато експертиз.

«20 лютого 2023 року цей випадок був внесений до реєстру досудових розслідувань. Два тижні тому ми оголосили першу підозру одному з лікарів, який вводив цей препарат. Суд визначив запобіжний захід – майже мільйон гривень застави. Ще двом лікарям, жінкам, оголошено підозри. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Ми також працюємо над тим, щоб оголосити підозру головному лікарю цієї лікарні, який приніс цей препарат», – сказав Ткачик.

Згідно з інформацією на сайті Чортківської центральної міської лікарні, директором установи є Ростислав Шульський, а медичним директором Тарас Вензель. За словами Ткачика, експертизи підтвердили, що препарат, який використовували для ін’єкцій, був підробленим.

«Експертизи підтвердили, що цей препарат був підробленим. Він не був випущений цією фірмою. Маємо 20 потерпілих, двоє людей вже померли. Хочу наголосити, смерть не є в причинному зв’язку, це вікове. Практично у всіх потерпілих було видалено очні яблука, зір не повернувся до жодного з них», – додав заступник голови Нацполіції у Тернопільській області.

Нагадаємо, що на різке погіршення зору 22 пацієнти Чортківської лікарні поскаржилися в середині лютого. Напередодні, за рекомендацією офтальмологів, вони отримали ін’єкції для покращення зору, використавши препарат «Алтузан». Проте замість покращення зір почав зникати. В межах доби всіх пацієнтів перевезли до обласної лікарні, де їм провели термінові операції.

У Теребовлі п’яний чоловік спалив знайомому машину: для чого – не пам’ятає

ДТП на Злуки: авто влетіло у стовп, є травмовані (ФОТО)