Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі затримали підозрюваного за хабар у 15000 доларів за тимчасову непридатність до військової служби

15 000 доларів за тимчасову непридатність до проходження військової служби

За 15 тисяч доларів США 23-річний тернополянин обіцяв військовозобов’язаному вплинути на службових осіб ВЛК та Тернопільського ТЦК та СП й виготовити документи, які б гарантували відстрочку від мобілізації за станом здоровʼя.

Правоохоронці затримали чоловіка під час отримання неправомірної вигоди. За скоєне йому загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Протиправні дії фігуранта задокументували оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та слідчі поліції. Правоохоронці встановили, що підозрюваний запропонував місцевому жителю виготовити документи, які б дозволили уникнути мобілізації.

Він запевняв, що має знайомства та може вплинути на рішення членів військово-лікарської комісії та працівників ТЦК. Ціна питання – 15000 доларів США. У цю суму входило виготовлення медичного висновку про тимчасову непридатність до військової служби та можливість на законних підставах виїхати до країн Євросоюзу.

Оперативники внутрішньої безпеки спільно зі слідчими ГУНП в Тернопільській області та працівниками Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України під процесуальним керівництвом спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону затримали чоловіка відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання коштів.

Йому уже оголосили про підозру за частиною 3 статті 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу. Триває досудове розслідування, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

15 000 доларів за тимчасову непридатність до проходження військової служби

На війні загинуло троє Героїв з Тернопільщини (ФОТО)

У Тернополі “на гарячому” спіймали чоловіка, який причетний до десяти крадіжок (ФОТО)