У Тернополі безкоштовно навчають керувати дронами

Днями відбувся п’ятий випуск курсантів «Школи пілотів дронів», яка понад пів року діє при Благодійному фонді “Покрова” в Тернополі. Фахівці вже допомогли освоїти основи керування дронами більше сотні осіб. Навчання у школі — безкоштовне.

Нинішні випускники пройшли інтенсивний курс з основ управління FPV-дронами упродовж 5 тижнів. А також склали іспит на здобуття шевронів — таке нововведення запровадили, щоб спонукати вдосконалюватися і досягати результату.

«Від початку створення, з 2012-го року, наш фонд допомагав розвиватися дітям різних категорій, а з 2022-го зосередився на допомозі нашим захисникам, що й роблять нині всі українці. Коли почалася активна хвиля виготовлення «народних» FPV-дронів, виникла ідея навчати пілотів дронів. Так ми познайомились із невгамовним інструктором, доцентом кафедри комп’ютерних систем та мереж Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя Юрієм Лещишиним, який навчає наших дронарів. У суспільстві є великий запит на фахівців цього напрямку. До нашої школи приходять люди, які хочуть зрозуміти, як працюють дрони, а є такі, що бачать себе у цій професії в майбутньому. Маємо за честь готувати пілотів дронів, які нині дуже потрібні на фронті», – зазначила директорка Благодійного фонду “Покрова” Любов Вовк.

«Основне наше завдання — ознайомити курсантів із роботою FPV-дронів, навчити керувати безпілотними системами, спонукати аналізувати дальність польотів задля максимальної ефективності. У рамках курсу даємо базові знання, а далі пілотам потрібно щоденно вдосконалюватися — літати, проходити спеціалізовані курси. Легше літати на «Mavic», бо це стабільна платформа, а FPV-дрони потребують постійного тренування. Щоразу поглиблюємо навчальну програму. Наші курсанти — наполегливі й талановиті, здобувають чудову підготовку», – додав інструктор Школи пілотів дронів Юрій Лещишин.

На зустріч із випускниками Школи пілотів дронів прийшли представники 33-ьої окремої механізованої бригади. У Тернополі вони проводять рекрутингову кампанію із залучення призовників в свою бригаду”.

“Торік наша бригада несла службу на Запоріжжі, цьогоріч — на Донеччині. У нас є чимало різних вакансій, тож їздимо містами України і запрошуємо добровольців. Ситуація на фронті складна, мають воювати всі, хто може. Свідомий вибір підрозділу — це краще, ніж примусовий розподіл. Якщо хтось має бажання долучитися до нас, то готуємо рекомендаційний лист і супроводжуємо впродовж загальної підготовки, далі передбачене навчання за певною спеціальністю безпосередньо у військовій частині. На даний час нам потрібні пілоти дронів, адже розширюємо цей важливий напрямок — на базі роти безпілотних комплексів наші побратими сформували батальйон безпілотних систем. Не знаємо доки триватиме війна, яким буде її подальший хід, тож мусимо серйозно готуватися. Продовжуйте вдосконалюватися, освоюйте сучасні системи ураження», — звернувся до випускників Школи пілотів дронів представник 33-ьої окремої механізованої бригади.

Набір у Школу пілотів дронів для цивільних осіб від 16 до 50 років триває. Реєстрація за посиланням: https://bfpokrova.org/droneschool

Бойко Роман

This website uses cookies.