У Тернополі жінка переходила дорогу на червоне світло і її збила маршрутка (ФОТО)

Аварія, в якій постраждала жінка-пішохід, трапилася на дорозі у Тернополі 19 червня. Жінка переходила дорогу на червоний сигнал світлофора.

Про це повідомили в поліції Тернопільської області.

— З тілесними ушкодженнями до лікарні бригада екстреної медичної допомоги госпіталізувала 56-річну жительку Кременеччини, — йдеться у повідомленні. — Жінка близько 9:00 потрапила під колеса маршрутного автобуса.

При виїзді слідчо-оперативної групи Тернопільського райуправління поліції з’ясувалося, що потерпіла переходила дорогу на червоний сигнал світлофора. У водія взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Він був тверезий.

За даними фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження відповідно до статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці нагадують, що недотримання правил дорожнього руху — одна з причин травмування та загибелі людей.

  • Пам’ятайте, що «Пішохідний перехід» і зебра не завжди гарантують, що авто вчасно зупиниться. Причин цього може бути безліч, тому не можна виходити на дорогу зненацька, навіть на пішохідному переході.
  • Велосипедист, перетинаючи дорогу, повинен спішитись та перейти її як пішохід. Це саме стосується любителів скейтів чи самокатів.
  • Якщо загорівся червоний колір світлофора – це означає, що пішоходу необхідно чекати. Суворо заборонено переходити дорогу навіть тоді, коли машин немає. Автомобіль може виїхати будь-якої секунди.
Віталій Чемерис

This website uses cookies.