Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Шахраї можуть використати відключення світла у своїх інтересах: може попастися будь-хто

Шахраї можуть використовувати нинішню ситуацію з відключенням світла у своїх інтересах.

Про це йдеться у заяві Департаменту кіберполіції.

Через масовані ворожі атаки на енергосистему країни виникає дефіцит потужності, що призводить до обмеження постачання електроенергії. Українцям важливо стежити за графіками відключень, щоб організувати свій побут у таких умовах.

Однак, правоохоронці наголосили, що потрібно бути уважними й обережними під час моніторингу ситуації щодо відключень електроенергії, адже зловмисники можуть використовувати цю ситуацію, створюючи фейкові онлайн-ресурси, наприклад, створювати телеграм-боти від імені енергетичної компанії для поширення дезінформації, викрадення конфіденційних даних та шахрайства.

Шахраї можуть використати відключення світла у своїх інтересах: поліція дала поради українцям

“Будьте обачними! Не переходьте за посиланнями з незнайомих джерел та не довіряйте стороннім ресурсам”, – заявили в кіберполіції.

Щоб дізнатися про графіки планових відключень у своєму регіоні та списки постачальників електроенергії, скористайтеся офіційним сайтом Міністерства енергетики України за посиланням.

Вже другий місяць, як українці підлаштовують свою рутину під графіки відкллючень світла. Через невпинні атаки Росії та підвищений попит на електроенергію нині в Україні все частіше вводять аварійні відключення світла а також не вмикають електроенергію в “сірих” зонах.

У Тернополі врятували собачку, яка потрапила у пастку (ФОТО)

Тернополянка купувала в інтернеті взуття і втратила 30000 грн: що сталося