Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Пережила трагедію операції “Вісла”: довгожителька з Тернопільщини святкує 100-літній ювілей

21 червня свій 100-річний ювілей святкує мешканка с.Долина Теребовлянської громади Пелагія Іванівна Козачок. З поважною датою ювілярку привітали представники Теребовлянської міської ради.

«Від імені усієї громади зичимо ювілярці миру, добробуту, здоров’я та злагоди у родині. Бажаємо відзначити ще не один ювілей і, звісно ж, разом із нами всіма відсвяткувати перемогу України», – сказав міський голова Олег Продан і вручив винуватиці свята квіти та подарунки.

«Пані Пелагія – це приклад для нас, як треба жити. Віддано працювала все життя, приносила користь своїй громаді», – зазначила староста села Наталія Ковальська, яка долучилася до привітань.

Пелагія Козачок народилася в с. Завадка Риманівського повіту (нині Польща). За 100 років свого життя пережила чимало: операцію «Вісла», під час якої у 1947 році переселена на Тернопільщину, важку працю у місцевому колгоспі, смерть чоловіка Костянтина у 2012 році. Має двох дітей – сина і дочку, двоє внуків та три правнуки. Проживає довгожителька із сином та невісткою. Хоч і не пересувається самостійно, проте на свій вік має ясний розум.

Збірна України з футболу перемогла Словаччину на Євро-2024

Відомий телеведучий і волонтер з Тернопільщини просить про донати на день народження