Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Хабар за паркан: нардепка з Тернополя Людмила Марченко пояснила, чому викинула гроші

У Вищому антикорупційному суді триває допит народної депутатки від Слуги Народу Людмили Марченко. Її обвинувачують в отриманні незаконної винагороди за сприяння у виїзді чоловіків за кордон по системі «Шлях».

Про це повідомив Центр протидії корупції.

Марченко вини не визнає та наголошує, що лише надавала консультації щодо документів, які необхідно оформити для законного виїзду за кордон у статусі волонтера.

Щодо коштів, то нардепка пояснила, що їх принесла її помічниця Анастасія Колеснік нібито на зберігання.

За словами Марченко, помічниця і раніше приносила їй кошти. Адже, нібито, в Колеснік немає вдома сейфа, а дитина дошкільного віку часто дістає гроші з тумбочки і псує їх.

На запитання чому викинула ці гроші за паркан, коли в будинок зайшли детективи НАБУ, Марченко відповіла, що перебувала у шоковому стані і не дуже усвідомлювала, що відбувається.

Окрім того, у той час нібито мала деякі проблеми зі здоров’ям та приймала ліки. Тому припускає, що це також могло вплинути на поведінку в умовах стресу.

Також захист клопотав про допит Марченко у закритому засіданні, оскільки мали оголошуватись відомості про стан здоров’я.

Втім, прокурор та колегія зазначили, що наразі потреби оголошувати такі відомості немає, адже це не стосується обставин справи.

Продовження допиту Марченко заплановано на 28 червня.

Нагадаємо, 11 липня 2023 року НАБУ і САП повідомили про підозру у зловживанні впливом чинній народній депутатці України Людмилі Марченко. За даними слідства, нардепка разом зі своєю помічницею пообіцяли за надання неправомірної вигоди забезпечити ухвалення уповноваженим особами обласної військової адміністрації рішення про дозвіл на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до Інформаційної системи «Шлях». Надалі уповноваженими особами обласної військової адміністрації надано відповідний дозвіл особі (як водію) на перетин державного кордону. Свої «послуги» нардепка та її помічниця оцінили у 5 300 дол. США. Після отримання другого «траншу» у 2 800 дол. США детективами НАБУ осіб було викрито в одержанні неправомірної вигоди.

У Тернополі змінили тарифи на гарячу воду

У Тернополі під колесами авто травмувалася пенсіонерка