Два роки тюрми присудили викладачці тернопільського університету

Викладачку ЗУНУ засудили до 2 років ув’язнення за отримання неправомірної вигоди. Жінка обіцяла за 42 тис. грн вплинути на відповідних посадових осіб навчального закладу задля зарахування абітурієнта на бюджетну форму навчання.

Тернопільський міськрайонний суд за публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури визнав винною та засудив викладачку Західноукраїнського національного університету до 2 років позбавлення волі за одержання неправомірної вигоди з метою впливу на прийняття рішень членами приймальної комісії про зарахування на навчання (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Про це повідомила пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Прокурор довів у суді, що обвинувачена запевнила одного з абітурієнтів у необхідності перерахувати їй 11 тис. грн на картковий рахунок, щоб вплинути на службових осіб, причетних до вступної кампанії у виші.

Іншому абітурієнту викладачка пообіцяла за 42 тис. грн забезпечити зарахування на бюджетну форму навчання. Після передачі зазначеної суми в одному з ресторанів Тернополя доцентку затримали правоохоронці.

За рішенням суду, жінка проведе 2 роки за ґратами. Вирок ще не набрав законної сили.

Віталій Чемерис

This website uses cookies.