Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Дно вкрите мушлями: науковці досліджують Збруч в місцях, де зійшла вода (ФОТО)

У НПП “Дністровський каньйон” розповіли, що знайшли науковці на місці, де зійшла вода у Збручі. Окрім залишків мушель молюсків, зустріли червонокнижну жабу – джерелянку жовточереву.

Дніми наукові співробітники національного природного парку “Дністровський каньйон” Олександр Вікирчак, Петро Площанський, Тетяна Микитюк, провідний інженер з охорони природних екосистем Богдан Романко та майстер з охорони природи Борщівського ПНДВ Віталій Хрущ обстежили Дністровського водосховища на території НПП “Дністровський каньйон” у його хвостовій частині.

Дослідили пригирлову берегову лінію річки Збруч та берегова лінія між селом Білівці і гирлом річки Збруч звільнені від води внаслідок пониження рівня водосховища.

Звільнене від води дно встелене муловими накопиченнями, які частково висохли і потріскали.

На донних відкладах у значній чисельності залишились мушлі молюсків: лунки річкової (Theodoxus fluviatilis), перлівниці (Unio), беззубки (Anodonta), багато залишків річкових раків (Astacus).

На річці Збруч виявлена джерелянка жовточерева (Bombina variegata) занесена до Червоної книги України (2021), додатку Бернської конвенції та Червоного списку МСОП, – йдеться у повідомленні.

У Тернополі з’являться вулиці на честь полеглих Героїв Щеннікова та Невінського

Житель Тернопільщини дав ляпас по сідниці незнайомій жінці: штраф 17000 грн