Біля Тернополя випробували мости на міцність (ФОТО)

Фахівці Головної науково-дослідної установи України з питань будівництва, ремонту та утримання автомобільних доріг і транспортних споруд ДП «Національний інститут розвитку інфраструктури» за допомогою спеціального обладнання провели обстеження та оцінку технічного стану штучних споруд на автомобільних дорогах М-19 Доманове – Ковель – Чернівці та Р-41 Обхід Тернополя.

Йдеться про міст через річку Гніздечна у селі Шляхтинці та шляхопровід через залізницю біля міста Тернопіль. Обидві штучні споруди Служба відновлення та розвитку інфраструктури розпочала ремонтувати торік і завершує упродовж 2024 року.

Про це розповіли у пресслужбі відомства.

Головна мета випробувань – перевірити якість та надійність мостів, а також їх відповідність сучасним Державним будівельним нормам. Також воно є важливим кроком перед прийняттям штучних споруд у експлуатацію.

Як відбувалися випробування

Прикріпленні до штучних споруд датчики фіксували, як вони реагують на статичне та динамічне навантаження. Навантаження на різних ділянках мосту створювали 3 вантажні автомобілі, середньою масою близько 33 т кожна. Вантажні автівки проїжджали через міст, а також зупинялися у контрольних точках для проведення замірів.

Під час випробування велась реєстрація та спостереження за контрольованими інструментальними відгуками. Динамічні та статичні прогини вимірювались реєстраційною системою на базі тензометричного підсилювача, а статичні прогини вимірювались прогиномірами.

За результатами проведених випробувань фахівці ДП «Національний інститут розвитку інфраструктури»:

  • отримали фактичні характеристики елементів і конструкцій мостів
  • здійснили технічну оцінку їх несної спроможності
  • визначили динамічні характеристики та фактичну вантажопідйомність прогонових будов.

Нагадаємо, 11 червня під час зливи стався розмив земляного насипу на мосту у селі Струсів

Віталій Чемерис

This website uses cookies.