Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі встановлять стелу пам’яті захиснику Андрію Теребію (ФОТО)

Виконком міської ради 8 травня прийняв рішення про встановлення стели пам’яті та меморіальної таблиці тернопільському захиснику Андрію Теребію.

На території навчального закладу «Тернопільський центр професійно-технічної освіти», за адресою вул. Текстильна, 8, встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю своєму випускнику, учаснику російсько-української війни Теребію Андрію Богдановичу. Рішення прийняв виконком.

Про це повідомили в Тернопільській міській раді.

Довідка:

Андрій Теребій народився 28 жовтня 1991 року в місті Тернополі.

Навчався у Тернопільській загальноосвітній школі № 23, Тернопільському Центрі професійно-технічної освіти № 2, Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя.

Від 2014 – учасник АТО. Військову службу проходив у 24 ОМБр, 54 ОМБр, а також в УДА. З початком російського вторгнення в Україну воював на фронті в складі 81-ша окрема аеромобільна бригада 122 ОАеМБ.

Загинув 4 квітня 2022 року в боях за місто Рубіжне Луганської області.

Військовому посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин Тернополя» за вагомий особистий внесок у становлення української державності та особисту мужність і героїзм у виявленні у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Дефіцит електроенергії: увечері жителі Тернопільщини можуть залишитися без світла

У Теребовлі поліцейські виявили водія, позбавленого права керування