Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі чоловік наловив руками два кілограми раків (ФОТО)

Два кг раків зловив руками чоловік

На одній з тернопільських водойм місцевий мешканець вирішив наловити раків. Але його дії обернулись адмінпротоколом. Зараз вилов заборонено.

29 раків встиг спіймати житель Тернополя. Але усі вони неушкоджені повернулись у водойму. Про це повідомили у Тернопільський рибоохоронний патруль.

Мешканця Тернополя, який здійснював вилов раків руками, під час встановленої заборони на лов раків виявили під час рейду.

— Порушнику вдалось виловити раків в кількості 29 екз., загальною вагою 2,040кг. Раки в живому та неушкодженому стані випущені в природне середовище, у відповідності до ст. 63 ЗУ «Про тваринний світ», — йдеться в повідомленні.

На чоловіка склали протокол про адміністративне правопорушення серія ТР № 0101 за ч.4 ст.85 КУпАП.

Тернопільський рибоохоронний патруль нагадує, що по 30 червня 2024 року (включно) у водоймах Тернопільської області встановлена заборона на лов річкових раків в період їх природного відтворення та першої линьки. Основна мета заборони – захистити членистоногих у період линьки, під час якої вони найбільш вразливі.

Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Тернопільській області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 52-00-22, (097) 427-85-95 та (096) 655-87-58.

На Тернопільщині з 20.00 вимикатимуть світло за графіком: подробиці

50 лабораторій просто неба: у Тернополі відбудуться “Наукові пікніки”