Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

«Смотрящому» за Тернопільщиною оголосили підозру: подробиці (ФОТО)

Підозрюваний організував діяльність угруповання, яке «спеціалізувалося» на «вибиванні» неіснуючих боргів. У квітні цього року злочинну групу, що діяла на території області, викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області Нацполіції спільно зі слідчими обласної поліції.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

36-річний «смотрящий», перебуваючи на волі, поширював злочинний вплив на території обласного центру та регіону. Контролював дотримання «злодійських законів», координував протиправну діяльність, відповідав за наповнення та розподіл так званого «злодійського общака».

Так, «кримінальний авторитет» разом з трьома учасниками угруповання вимагали від жителя Тернополя 7 000 доларів «боргу». У разі несплати коштів погрожували йому фізичною розправою. Поліцейські задокументували два факти передачі коштів вимагачам – 20 000 та 100 000 гривень, та затримали зловмисників.

Їм було оголошено підозру за вимагання, а суд обрав фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Наразі на підставі отриманих в ході слідства доказів, лідеру угруповання та «кримінальному авторитетові» було повідомлено підозру ще за однією статтею Кримінального кодексу України – встановлення та поширення в суспільстві злочинного впливу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Тернопільська обласна прокуратура.

Тернополяни викидають в унітази навіть мертвих тварин (ВІДЕО)

Неповнолітній тернополянин побив 14-річного хлопця (ВІДЕО)