Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині зафіксували понад 1,2 млн грн збитків на ремонті дороги

Директор будівельної організації виконав ремонт дорожнього покриття з порушенням будівельних норм, а інженер з технічного нагляду не проконтролював якість проведених робіт.

Нагадаємо, у березні цього року слідчі поліції за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування встановлено, що комунальне підприємство Заліщицької міської ради уклало договір з фігурнатами про надання послуг. Підрядник – будівельна організація, зареєстрована у Тернопільському районі, – мала відремонтувати дорожнє покриття протяжністю 322 метри однієї із вулиць міста Заліщики. Технічний нагляд за якістю виконаних робіт мав здійснювати підприємець з Чортківського району, у якого був наявний кваліфікаційний сертифікат інженера технічного нагляду.

Замовник перерахував підряднику за послуги понад 1,7 млн грн. Проте будівельна організація провела ремонті роботи на об’єкті з порушенням будівельних норм. Це підтвердила проведена в рамках слідства судова будівельно-технічна експертиза. Водночас підприємець-інженер з технічного нагляду підписав акти приймання виконаних робіт, не впевнившись в їхній якості.

Згідно з висновком експертизи, сума збитків, завдана комунальному підприємству, склала понад 1,2 млн грн.

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

На Тернопільщині з 14.00 вимикатимуть світло за графіком

У Тернополі відкрили Алею пам’яті загиблим захисникам (ФОТО)