Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Аварійні відключення: на Тернопільщині почали вимикати світло

Ввечері 14 травня в громадах на Тернопільщині РЕМи вводили аварійні графіки відключення світла.

Про це повідомили на своїх сторінках у фейсбуці очільники Кременецької, Шумської та Монастириської громад.

УВАГА! Аварійне відключення світла! Як повідомили представники РЕМ, у нашій громаді наразі вводиться АВАРІЙНЕ відключення електроенергії. Про час включення наразі невідомо, – написав мер Кременця Андрій Смаглюк.

Така ж ситуація і на Монастирищині.

УВАГА! Аварійне відключення світла! Як повідомили представники РЕМ, у нашій громаді наразі вводиться АВАРІЙНИЙ графік відключення електроенергії. Частина сіл без енергопостачання. Про час включення наразі невідомо, – йдеться у повідомленні Андрія Старуха, мера Монастириськ.

Таке ж повідомлення оприлюднив і мер Шумська Вадим Боярський.

УВАГА! Аварійне відключення електроенергії! Як повідомили представники РЕМ, у громадах області, зокрема у Шумській громаді наразі АВАРІЙНЕ відключення електроенергії. Про час включення наразі невідомо, – написав він.

У звʼязку з дефіцитом електроенергії в обʼєднаній енергосистемі України від НЕК «Укренерго» надійшла вказівка на застосування ГАВ (графіків аварійних відключень споживачів). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільобленерго.

Графіки вводяться в обсязі чотирьох черг! – йдеться у повідомленні. Графіки аварійних відключень (ГАВ) – це відключення споживачів через дефіцит обсягів електроенергії. Вводяться та завершуються ГАВ за вказівкою НЕК «Укренерго». Просимо споживачів з розумінням віднестися до даної ситуації!

Додамо, що ввели графіки аварійних відключень в Укренерго. Причина — дефіцит потужності внаслідок масованих атак окупантів на енергосистему України. Триватимуть відключення з 21:00 до 24:00. Обмеження для підприємств діятимуть завтра протягом усієї доби.

На Тернопільщині усім споживачам світла змінять особові рахунки: подробиці

У Тернополі перекриють рух транспорту на двох вулицях