Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Хронічні боржники: у Тернополі від каналізації відключені 45 квартир

Хронічних боржників водоканал відключає від каналізації. Тому неплатників закликають якнайшвидше оплатити комунальні послуги.

Із березня спеціалісти «Тернопільводоканалу» відключили від каналізації 81 квартиру. 36 абонентів уже оплатили заборгованість, відтак їхні домівки — знову з з доступом до каналізації!

Про це повідомили в «Тернопільводоканалі».

— Але ще близько 1000 жителів Тернополя — під загрозою зіткнення з проблемою непрацюючого туалету, — зазначає пресслужба підприємства.

Неплатників закликають якнайшвидше оплатити комунальні послуги.

Мають борги понад 3 тисячі гривень

— Деякі наші абоненти не зважають на важливий обов’язок — оплату комуналки. Місяцями, а то й роками боргують за централізоване водопостачання та водовідведення. І що найприкріше, ігнорують будь-які звернення нашого підприємства з пропозицією розтермінування заборгованості, — йдеться у повідомленні водоканалу. —  Люди могли б поступово оплатити борг частинами й забути про проблему назавжди. Але ж ні. Таке враження, що деяким споживачам комфортніше залишатися в статусі «злісний боржник».

У водоканалі зазначають, що є боржники, які не сплатили 3 тис. грн чи більше за послуги «Тернопільводоканалу». Відтак хронічних боржників відключають від каналізації.

— Звісно, представники водопровідно-каналізаційної інспекції перед тим надсилають попередження абонентам (не менше, ніж за 30 днів до дати відключення). І прибувають до оселі лише після спілкування з головами ОСББ (ми врахували зауваження жителів міста!).

На Тернопільщині син морив стареньку маму голодом (ФОТО)

“Я дихаю самостійно”: У Тернополі виходили крихітку, яка народилася з вагою 800 грам