Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Дефіцит електроенергії: увечері жителі Тернопільщини можуть залишитися без світла

Унаслідок російської атаки 8 травня є знеструмлення в дев’яти областях України. З 18:00 до 23:00 відключення можливі по всій країні. Сьогоднішня атака – вже п’ята з 22 березня, коли ворог провів наймасованіший обстріл за сезон. Пошкоджень зазнали тепло та гідроелектростанції, повідомили в Укренерго.

Також російські «шахеди» пошкодили обладнання одного з об’єктів «Укренерго» в центральному регіоні. Наразі споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами. Наразі на пошкоджених об’єктах працює ДСНС, тривають аварійно-відновлювальні роботи, – йдеться у повідомленні.

Сьогодні ввечері з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всіх регіонах. Місцеві обленерго оприлюднять графіки відключень.

Причина – дефіцит електроенергії в енергосистемі. Він виник через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, завдані російськими ударами. Особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00. Диспетчерський центр «Укренерго» застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи, – додали в Укренерго.

У Почаєві молоковоз збив велосипедиста: потерпілий помер у лікарні (ФОТО)

У Тернополі встановлять стелу пам’яті захиснику Андрію Теребію (ФОТО)