Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Він міг донині бути в безпечній Польщі”: підпишіть петицію про присвоєння звання Героя України загиблому бійцю з Тернопільщини

На офіційному інтернет-представництві президента України зареєстрували звернення про надання звання Героя України загиблому військовому з Тернопільщини Сергію Девдюку.

Про це повідомили на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України.

Сергій Девдюк був солдатом, старшим санітаром 3 штурмового відділення, 1 штурмового взводу, 2 штурмової роти, військової частини А 4640.

Петицію можна підписати тут. Та подаємо текст петиції в оригіналі:

“Сергій був справжнім патріотом України ще з часів Майдану. Потім життєві обставини змусили Сергія поїхати в Польшу на заробітки, але й там він не забув історії рідної Батьківщини. Брав активну участь у житті української громади в Варшаві. Був членом команди Uniters ” Суперельфом” який ангажувався в акцію ” Свято без тата”. Допомагав організовувати ” Вечори спогадів про Майдан”, брав участь у громадській ініціативі догляду за могилами воїнів УНР. Вів активну волонтерську діяльність з 2014 року.

Він міг обрати спокійне життя за кордоном, але його патріотичний дух не дав йому сидіти за кордоном і вже з перших днів повномаштабного вторгнення він повернувся в Україну і в лавах Добровольчого батальйону став на захист міста Київ.

Пізніше був мобілізований, проходив навчання військової справи на Закарпатті та за кордоном.

13 червня 2023 року під час наступальних дій в районі населеного пункту Роботинне Пологівського району Запорізької області, під час танкового обстрілу їхніх позицій Сергій отримав поранення які вважаються важкими.

Два місяці він боровся за життя в реанімаціях лікарень Запоріжжя, Дніпра, Києва,Львова.
9 серпня 2023 року в лікарні Святого Пантелеймона у Львові Сергій помер у реанімації через різьке погіршення стану та зупинки сердця.

В Сергія залишилась дружина та двоє дітей.

Ми всі пишаємось нашим Героєм, його незламним духом, патріотизмом та відданістю Батьківщині.

Вважаємо, що Девдюк Сергій Юрійович заслуговує на найвищу державну нагороду Герой України (посмертно) із врученням ордену “Золота Зірка” його дружині і синам”.

Жителька села Конюхи на Тернопільщині відзначила 100-річчя (ФОТО)

Зупинилося серце: Помер відомий український письменник Дмитро Капранов