Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Ексголова Тернопільської облради подав декларацію за 2023 рік

Колишній голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко подав декларацію про доходи за 2023 рік. Документ на сайті НАЗК з’явився увечері 31 березня. Згідно з ним, Михайло Головко та члени його сім’ї за 2023 рік продали рухоме і нерухоме майно на суму 6 653 936 грн.

Про це повідомляє “Захід.Нет”.

Згідно з декларацією у сім’ї Головків залишилося два об’єкти нерухомості. В декларації за 2022 рік їх було зазначено п’ять. Це квартира в Тернополі загальною площею 64 м2, яка належить Михайлу Головку. Ще одна квартира в Тернополі площею 72 м2, якою раніше володіла Мар’яна Головко, стала власністю старшого сина Гордія. Решту об’єктів нерухомості Головки продали. Це земельна ділянка площею 700 мв Тернополі, яку дружина Головка придбала в 2022 році. Також продали нежитлове приміщення площею 445 мв селі Новики Збаразької громади і частку в станції технічного обслуговування в Тернополі, які теж належали Мар’яні Головко.

Михайло і Мар’яна Головки в 2023 році продали також і два автомобілі марки Honda Pilot. Одне авто продали за 1 млн грн, а інше – за 600 тис. грн.

Колишній голова облради до звільнення ще встиг заробити 950 785 грн зарплати. Мар’яна Головко отримала 37 800 грн від управління соціальної політики Тернопільської міської ради. Це державна та соціальна матеріальна допомога. Також дружина одержала 100 тис. грн доходу, як самозайнята особа від ТОВ «Центр Інжинірінгу НКЕМЗ».

Готівку в 2023 році колишній керівник обласної ради задекларував в сумі 122 тис. грн, а його дружина – 1 млн грн.

Нагадаємо, працівники НАБУ і САП 26 червня затримали голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка та двох екс-заступників начальника Тернопільської ОВА за підозрою у  вимаганні та отриманні хабара від підприємця. Посадовці за 1,8 млн грн обіцяли бізнесмену віддати йому борг з держбюджету за вже виконанні ремонти доріг і скверів.

Вищий антикорупційний суд 28 червня обрав запобіжний захід Михайлу Головку, Ігорю Дем’янчуку та Ігорю Гайдуку. Посадовці сплатили грошову заставу у розмірі понад 805 тис. гривень.

26 жовтня 2023 року депутати Тернопільської обласної ради проголосували за звільнення Михайла Головка з посади голови. За відповідне рішення обранці проголосували одноголосно. Приймалося воно таємним голосуванням.

“Ти назавжди в моєму серці”. На фронті загинула дружина захисника з Тернополя

У Тернополі перепоховають загиблого військового Анатолія Поколодіна