“Народила донечку вдома”. Медики допомогли породіллі з Тернопільщини

Бригада швидкої допомоги Теребовлянської станції – лікар Роман Чайківський, фельдшер Христина Новак і водій Мирослава Шупа – допомогли з’явитись на світ немовляті. Пологи відбулися вдома, але все пройшло успішно. Новонароджена дівчинка – здорова, а батьки – щасливі.

“З виїзду вони поверталися із маленьким згорточком і сяючими очима. Пологи вдома – це завжди ризик, але наші медики готові до будь-яких ситуацій, тому їхали на виклик впевнено й підготовлено, – розповіли на сторінці КНП “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Тернопільської обласної ради. – Мальовниче село на Тернопільщині того весняного ранку збагатилося гарненькою дівчинкою, яка у сім’ї породіллі – третя дитина.

Пацієнтка перебувала на обліку в жіночій консультації та готувалася до поповнення через два тижні. Проте маленька пацієнтка вирішила зовсім інакше. Внаслідок стрімких пологів вона з’явилася на світ ще до прибуття бригади швидкої допомоги. Наші працівники оглянули дитину та маму, оцінили їх стан, підключили жінку до системи та транспортували обох до Перинатального центру Тернопільської міської лікарні №2.

Такі пацієнти – це велика відповідальність, тому щасливе завершення історії стало радісною подією для Теребовлянської станції Е(Ш)МД. Дякуємо медикам за професіоналізм і турботу про пацієнтів. Нехай кожен виїзд буде успішним, а всі екстрені випадки  – під контролем”.

Бойко Роман

This website uses cookies.