Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині чоловік хотів купити авто на фронт, але шахрай виманив у нього 96000 грн

Житель Тернопільщини став жертвою шахрайства, втративши майже 100 000 гривень у спробі придбати автомобіль для служби на фронті.

Інформацію про це надає поліція Тернопільської області.

За даними слідства, чоловік знайшов оголошення на платформі «OLX» про продаж автомобіля з-за кордону. Він спілкувався із продавцем та зазначив, що авто необхідне для роботи у зоні бойових дій. Умови, запропоновані продавцем, влаштували покупця, і він згодився на переказ коштів невідомій особі.

Чоловік перерахував шахраю понад 96 000 гривень у кілька платежів. Після цього продавець припинив спілкування. Підозрюючи аферу, житель Чорткова звернувся до поліції.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 Кримінального Кодексу України та здійснюють заходи для встановлення винних осіб.

Поліцейські та адміністратори «OLX» рекомендують пильніше ставитися до оголошень із сумнівно низькими цінами та уникати передоплати як обов’язкової умови угоди. Також вони рекомендують обирати оголошення з OLX Доставка, щоб гарантувати безпеку платежу та отримання товару через посередника.

Підліток з Тернопільщини за один день викрав авто і потрапив у ДТП, а потім поцупив 45000 грн і купив скутер

У Тернополі водій наражав на небезпеку себе та інших учасників дорожнього руху