Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Лідери ЄС на саміті закликатимуть збільшити військову допомогу Україні

На саміті ЄС, який розпочався в середу, 17 квітня, лідери країн ЄС мають закликати до активізації військової допомоги Україні, включно з терміновим наданням їй систем протиповітряної оборони та прискоренням поставок артилерійських боєприпасів і ракет, – йдеться у проекті резолюції саміту ЄС.

Очікується, що у резолюції лідери ЄС підтвердять свою непохитну підтримку України та її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів.
Європейська Рада рішуче засудить неодноразові повітряні та ракетні атаки росії на цивільне населення та на цивільну та критичну інфраструктуру України, включаючи нещодавні атаки на енергетичний сектор.
«Європейський Союз та його країни-члени мають активізувати надання гуманітарної допомоги та обладнання для цивільного захисту, включаючи генератори та силові трансформатори», – йдеться у проекті.
Очікується, що лідери на саміті також наголошуватимуть на необхідності терміново забезпечити протиповітряну оборону України та прискорити й активізувати доставку країні всієї необхідної військової допомоги, включаючи артилерійські боєприпаси та ракети.
Також Європейська рада вітає прогрес у роботі над пропозиціями щодо розподілу Україні доходів від заморожених активів росії та закликає до швидкого прийняття цих пропозицій.

Експерти розповіли про можливі негативні наслідки життя у місті

На Тернопільщині запроваджують графіки обмеження споживання електрики