Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Історія незламного воїна з Тернопільщини, який боронив країну у пекельних боях

Боронив країну у пекельних боях, витримав надважке поранення, а тепер готується до протезування: історію про Героя, яка надихає, розповіли на сторінці «Подільського лісового офісу» у фейсбуці.

До повномасштабної війни Василь працював у Наддністрянському лісництві філії «Чортківське лісове господарство» ДП «Ліси України». Для лісівника це була справа життя.

Дуже люблю ліс! Приходив до нього з самого ранку, щоб послухати як він прокидається. Ліс заряджає енергією. Коли іду поміж дерев, то мовби відчуваю кожне з них, – розповідає Василь.

Після 24 лютого 2022-го Василь Курилович вступив до лав місцевої ТРО і стежив за спокоєм у рідному Борщеві. Торік чоловік поповнив лави Національної гвардії. Василь пройшов навчання і став кулеметником 14-ї штурмової бригади «Червона калина». Брав участь у контрнаступальних діях на Запорізькому напрямку.

Разом з побратимами пів року боронив Оріхівський напрямок, зокрема населені пункти Вербове та Роботине. Саме там 2 жовтня, під час ворожого штурму, наш воїн отримав важке поранення. На позицію Василя залетів чужий дрон і вибухнув просто перед чоловіком. Військовий втратив нижні кінцівки та сильно пошкодив руку. На евакуацію з поля бою довелося чекати всю ніч – вісім годин. Чоловік пригадує: витримав те пекло, бо дав обіцянку дітям.

До мене не могли дістатися. Побратимів відразу накривали вогнем. У ті довгі години очікувань я пригадав усе своє життя. Згадував дружину і дітей, як вчив їх дотримувати свого слова. А я ж обіцяв їм повернутися. Якщо обіцяв, то хай без ніг, але мушу повернутися і стати кіборгом… Зараз XXI століття – ноги є, які завгодно.

Сьогодні Василь Курилович відновлюється після отриманих травм, вчиться робити те, що раніше давалося без особливих зусиль, опановує їзду на кріслі колісному. Далі на захисника чекає складна операція, лікарі мають підготувати його тіло до протезування.

У Зарваниці задля перемоги України пройшла театралізована Хресна хода (ФОТО)

“Волонтерять із неймовірною жагою”. На Шумщині школярі допомагають ЗСУ