Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Які штрафи для ухилянтів планують прийняти у Верховній Раді

Рада планує ухвалити законопроект про штрафи для ухилянтів із правками. 

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву першого заступника спікера Верховної ради Олександра Корнієнка в ефірі телемарафону.

— Є законопроект про штрафи так званий. Я думаю, що через тиждень будуть засідання, там він прийматиметься. Там уряд вносив жорстку редакцію, але депутати трохи відкрутили, — розповів Корнієнко.

Він очікує, що до законопроекту внесуть правки, оскільки потрібно знайти баланс з можливістю людей платити штрафи, щоб не перевантажувати виконавчу службу.

—Треба встановити штрафи, щоб вони були відчутними для людей, але й не 100 тисяч гривень, щоб їх потім 10 років стягувати, — уточнив Корнієнко.

Законопроект про штрафи

Нагадаємо, цього тижня Верховна рада ухвалила у першому читанні законопроект Кабміну про заходи за ухилення від мобілізації. Зокрема, документ передбачає підвищення штрафів для ухилянтів.

Спочатку Кабмін хотів, щоб штрафи за ухилення від мобілізації – за відмову від повістки чи за неявку по ній у військкомат — підняли до рівня від 34 000 до 85 000 гривень (зараз 3 400 – 8 500 гривень) для громадян та посадових осіб.

Крім того, за ухилення в умовах особливого періоду пропонувалися штрафи у 153 000 – 204 000 гривень.

Редакція, за яку голосували депутати, відрізнялася. Там штрафи для ухилянтів становили від 5 100 до 8 500 гривень у мирний час та від 17 000 до 25 500 гривень у воєнний час.

У Тернополі відкрили меморіальну дошку Герою Артуру-Артему Харіву

На Тернопільщині поховали Героя Петра Мурзу (ФОТО)