Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

40 дітей військових із Тернопільщини влітку вирушать на оздоровлення до Латвії

Про це перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук домовився з головою правління Латвійської залізниці пані Вітою Дололе-Андрес під час робочого візиту в Латвійську Республіку. Діти з Тернопільщини відпочиватимуть та оздоровлюватимуться в одному з навчально-оздоровчих закладів дружньої країни.

Мета поїздки Володимира Болєщука – розвиток співпраці Тернопільщини з громадами Латвії та обговорення майбутніх спільних проєктів, спрямованих на підтримку України. Важливим результатом візиту стало підписання двосторонньої угоди про співпрацю між громадою краю Марупе та Великоберезовицькою громадою.

 

«Це перша така угоди для нашої громади, – розповідає голова Великоберезовицької громади Андрій Галайко. – Плануємо обмін досвідом у здійсненні економічної, освітньої, культурної, спортивної діяльностей, співпраця у сфері охорони здоров’я, містобудування, торгівлі, науково-технічної, житлово-комунальної сфери, охорони навколишнього середовища, туризму».

Під час візиту в співпраці з економічним аташе Латвійської Республіки в Україні, головою зовнішньоекономічного представництва Латвійської агенції інвестицій та розвитку в Україні паном Айнарсом Межулісом відбулися зустрічі у Союзі муніципалітетів Латвії, Міністерствах економіки та сільського господарства, Державному акціонерному товаристві«Latvijas dzelzceļš» (Латвійська залізниця), муніципалітеті Марупи, закладах освіти і культури Марупського краю, а також з підприємцями, які розвивають співпрацю та допомогу Україні.

 

Різанина на Тернопільщині під час застілля (ФОТО)

Великі штрафи та тюрма: у Чорткові паліїв трави шукають з допомогою дронів