Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

12-метровий рушник “родом” із Тернопільщини мандрує світом

Представники Тернопільщини побували в Чернівцях на передачі вишивальницям Буковини естафети Міжнародного рушника єднання “Цвіт вишиванки”.

У рамках започаткованої у 2013 році на Тернопіллі ініціативи, заплановано створити вишитий рушник, на якому були б відображені візерунки не лише з усіх куточків України, але й узори, найбільш поширені в середовищі українців у державах проживання нашої діаспори.

На більш як 12-метровому полотні свої орнаменти уже вишили майстрині з Тернопільщини, Івано-Франківщини, Канади, Польщі, Німеччини, Черкащини, Полтавщини, Дніпропетровщини, Італії, Великобританії, Австрії, Латвії, Литви, Естонії, Львівщини, Криму, Волині, Рівненщини, Хмельниччини, Вінниччини, Житомирщини, міста Київ.

Присутня на церемонії передачі естафети рушника директорка департаменту культури та туризму Тернопільської ОВА Світлана Байталюк подякувала всім причетним до творення цього символу згуртованості та єдності українців світу.

«Бачимо цю єдність також і в справах допомоги, яку українці з різних куточків світу надають нашій Батьківщині, що бореться проти російського окупанта. Єдність – наша зброя! Разом ми обов’язково переможемо!» – переконана Світлана Байталюк.

Біль і смуток: на фронті обірвалося життя Руслана Мороза з Тернопільщини

Модель з Тернополя Маріна Міжонова здобула перемогу на конкурсі краси (ФОТО)