Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі патрульні вимірюють швидкість руху авто за новими адресами

Патрульна поліція вимірює порушення швидкісного режиму руху на аварійно-небезпечних ділянках та місцях, де трапляється найбільша кількість дорожньо-транспортних пригод. Для цього використовують лазерний прилад TruCam.

Раніше на дорогах Тернополя правоохоронці з таким пристроєм стояли лише на одній локації – вулиці Степана Будного. Однак з 29 лютого, як повідомила речниця патрульної поліції області Ольга Пелих, моніторитимуть швидкість ще за двома адресами.

– Відтепер патрульні стоятимуть з приладом для вимірювання швидкості руху TruCam у місті за новими адресами. Це вулиця Об’їзна і вулиця Протасевича. Такі нововведення були прийняті 29 лютого 2024 року і відтоді дійсні, – розповіла Ольга Пелих.

За даними патрульної поліції, станом на березень 2024 року в області є шість «точок», де фіксують швидкісний режим руху. Три з них – у Тернополі: вулиці Степана Будного, Об’їзна і Протасевича.

Інші три, як додає речниця патрульної поліції області, розміщені на автошляхах Тернопільщини:

    • М-09 Тернопіль — Львів — Рава Руська;
    • М-30 Стрий — Умань — Дніпро — Ізварине;
    • М-19 Доманове — Ковель — Чернівці — Тереблече.

За словами Ольги Пелих, на усіх ділянках, де поліцейські здійснюють вимірювання швидкісного режиму, встановлені дорожні знаки, які попереджають про фото- та відеофіксацію порушень. Це дорожні знаки 5.76 «Автоматична відеофіксація порушень правил дорожнього руху». Також у місцях фіксації порушень стоятиме службовий автомобіль з увімкненими синіми проблисковими маячками.

– За порушення швидкісного режиму водіями передбачена адміністративна відповідальність двох видів. Згідно з частиною 1 статті 122 КУпАП — перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше, як на 20 км/год, очікує штраф у розмірі 340 гривень. Згідно з частиною 4 статті 122 КУпАП про перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше як на 50 км/год — штраф у розмірі 1700 гривень, – говорить про покарання Ольга Пелих.

У патрульній поліції нагадують, що перевищення безпечної швидкості є однією з найбільш поширених причин аварій. Тому закликають водіїв бути відповідальними і не порушувати правила!

Джерело: “20 хвилин”.

Смерть 49-річного чоловіка у Бучачі: з’явилися результати експертизи

Чоловіка з Тернопільщини затримали при спробі перетину кордону на Закарпатті