Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Чорткові вперше зробили складну операцію на серці (ФОТО)

Днями у Чорткові відбулась історична подія для нашої медицини. У Чортківській центральній міській лікарні 69-річному пацієнту із Горішньої Вигнанки успішно імплантували в серце трикамерний кардіовертер-дефібрилятор. Оперативне втручання чортківські лікарі виконували спільно із фахівцями Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова (м. Київ).

Про це розповіли на сторінці Чортківської міської ради у фейсбуці.

Сам пристрій лікарня безкоштовно отримала від Міністерства охорони здоров’я, його вартість становить понад 300 тисяч гривень

Як розповів сам пацієнт, раніше він двічі переніс інфаркт, з часом до проблем додалась тахікардія. Згодом чоловік все частіше скаржився на задишку, втомлюваність, загальну слабкість, зрештою йому діагностували повну блокаду лівої ніжки пучка Гіса, що стало показом до імплантації кардіостимулятора.

Пацієнту імплантували кардіовертер-дефібрилятор з метою відновлення та нормалізації порушень ритму серця, простими словами – він дозволить ослабленому серцю ритмічно битися. У пацієнтів, яким імплантували такий пристрій, навіть після перенесених інфарктів тривалість і якість життя значно поліпшується.

Мене у лютому чотири рази госпіталізовували у лікарню з проблемами серця, так далі тривати не могло. Завідувач кардіологічного відділення Тарас Сивак розповів, що Чортківська лікарня отримала від МОЗ ці трикамерні кардіовертери-дефібрилятори і що у мене є усі покази до його імплантації. На жаль, колись не було таких сучасних методів лікування… У суботу мені виконали операцію, ввечері я вже самотужки вставав. Зараз добре себе почуваю, відновлююсь. Через 10 днів після операції їду у Київ на першу перевірку. Вражений і щасливий, що у Чорткові є можливість отримати медичні послуги такого високого рівня, –  розповів пан Степан.

Операцію виконували лікар-хірург відділення лікування складних аритмій з рентгенопераційною Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова Євген Перепека, а асистували йому фахівці Чортківської лікарні Тарас Сивак, Денис Хаблак, Марта Оробчук, Тарас Мазур, Роман Михальчук, Наталія Шишка.

До 10 років тюрми: 33-річний тернополянин побив до смерті знайомого

Цього тижня у Тернополі не буде води