Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині у жінки видурили 57000 грн: що сталося

Телефонний шахрай, представившись працівником банку, видурив у жительки Збаразької громади майже 57 тисяч гривень.

Поліцейські вкотре застерігають жителів області від шахраїв, які представляються працівниками банку. У жодному разі не довіряйте таким співрозмовникам та не виконуйте їхні рекомендації, щоб не втратити кошти, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

У шахрайську пастку таких аферистів потрапила жителька Збаразької громади. Зі слів потерпілої, їй зателефонували начебто із банку. Телефонний незнайомець повідомив, що хтось намагається зняти гроші з її картки. Порадив їй переказати свої заощадження на резервний рахунок. Жінка повірила та виконала усі вказівки невідомого: перерахувала майже 57 тисяч гривень зі своєї картки на вказаний ним рахунок. Після цього співрозмовник поклав слухавку і більше на зв’язок з жінкою не виходив.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом шахрайства.

Поліція наголошує:

  • не довіряйте невідомим додзвонювачам;
  • у жодному разі не перераховуйте кошти зі своєї картки на невідомі вам рахунки;
  • якщо вам телефонують «працівники фінансових установ» та пропонують змінити пароль, розблокувати картку, збільшити терміни її дії тощо і при цьому вимагають повідомити конфіденційну інформацію, у жодному разі не надавайте її;
  • будь-які банківські операції краще здійснювати особисто у відділенні банку, а не в телефонному режимі за вказівками невідомих.

70 штук за місяць: у Тернополі 21-річний хлопець організував виробництво дронів для ЗСУ

Інспектор ДСНС з Тернопільщини попався на хабарях: рятувальника судитимуть (ФОТО)