Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Камера і плакат: у Тернополі поліція придумала, як боротися із валютчиками (ФОТО)

На фасаді торгового центру встановили камеру та інформаційний плакат. Якщо правоохоронці виявлять на екрані спробу обміну валюти, то на місце події приїде наряд поліції.

Про це повідомив головний поліцейський краю Сергій Зюбаненко.

“Шановні громадяни, які хочуть продовжувати займатися на центральному автовокзалі у Тернополі незаконним обміном валюти, припиніть турбувати керівництво автовокзалу з приводу встановлення на фасаді торгового центру інформаційного плаката про заборону обміну валюти у стихійних обмінниках. Це не їхня ініціатива, а превентивний захід з метою запобігання здійснення незаконних валютних операцій, а також роз’яснення для громадян про відповідальність за вчинення таких дій. Згідно нашого законодавства продаж іноземної валюти з рук – це адміністративне правопорушення відповідно до ст. 162 КУпАП. Відповідальність у таких випадках несе як особа, яка продає валюту, так і той, хто її купує. Крім цього, у цьому місці встановлено систему відеоспостереження, яка на пряму передає відеосигнал у чергову частину Тернопільського районного управління поліції. Щойно черговий виявить на екрані спробу обміну валюти з рук, на місце події за лічені хвилини прибуде наряд поліції. Зафіксовані відеокадри будуть вважатися беззаперечним доказом порушення Закону при розгляді справи у суді.

Ми всі мріємо якнайшвидше приєднатися до законослухняної Європейської спільноти, але не хочемо викорінити у себе таке ганебне явище як купівля-продаж валюти з рук. Для здійснення таких операцій в нашій області є чимало відповідних фінансових установ, які сплачують податки за таку діяльність та ведуть її в правовому полі. То куди ми йдемо…?”, – йдеться у повідомленні.

Через важке поранення помер у госпіталі. Тернопільщина втратила ще одного Героя

Житель Тернопільщини зберігав вдома кулемет «Калашников» з набоями та глушником (ФОТО)