Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Як правильно вибрати всесезонні шини

Поки деякі автомобілісти не визнають всесезонні шини https://shiny-diski.com.ua/uk/debica-navigator-2 через їх якусь компромісність, інші автовласники активно і з великим задоволенням оцінили зручність їх експлуатації та активно використовують таку гуму. Адже головне в гумі, як би це голосно не звучало, не її якість і технічні характеристики, а те, як вона відповідає потребам водія та автомобіля. Тому, якщо ви вирішили придбати комплект всесезонних автошин, то ми з радістю допоможемо вам у їх виборі.

У чому полягає концепція всесезонних шин?

Всесезонні покришки, як випливає з їхньої назви, розроблені для експлуатації в будь-яку пору року і в різних кліматичних умовах. Вони являють собою компроміс між зимовими та літніми шинами, забезпечуючи прийнятні характеристики як на сухих, так і на мокрих дорогах у різні сезони. Але навіщо тоді водії Києва, Харкова та інших міст України продовжують міняти покришки з зими на літо і назад, коли існує настільки універсальний варіант? Все-таки причини цьому є.

Чим відрізняються всесезонні покришки від інших типів?

Особливістю всесезонних шин є їхня універсальність. На відміну від літніх покришок, вони мають більш м’який гумовий склад, що забезпечує хороше зчеплення протектора з дорогою за низьких температур. З іншого боку, вони мають більш жорсткий склад матеріалу, ніж зимові шини, що дає їм змогу краще справлятися з високими температурами та агресивним зносом влітку відносно зимової гуми.

З їхніх переваг випливає і їхній недолік. Вони хороші за температур приблизно від -7°С до +25°С. І то, в разі морозу, йдеться радше про чисту суху дорогу. Якщо ж морози на вулиці сильніші, то зчеплення покришки погіршиться, а в разі сильної спеки вона буде надмірно прилипати до асфальту, що погіршить зчеплення, підвищить витрату пального та знос матеріалу покришки. Однак слід зазначити, що в кліматичних умовах Києва, Харкова та інших міст України експлуатація всесезонних покришок можлива, особливо якщо зима м’яка.

У чому плюси використання всесезонних шин?

Використання всесезонки має низку незаперечних плюсів, які оцінили безліч автомобілістів по всьому світу:

  • Універсальність. Основна перевага всесезонних шин полягає в їхній універсальності. Водій може бути впевненим у тому, що його авто отримає прийнятне зчеплення протектора з дорогою в будь-яку пору року, незалежно від погодних умов, профілю авто та навантаження на кузов. Це особливо важливо, наприклад, для гірських регіонів із мінливим кліматом або в подорожах, де зміни погоди можуть бути несподіваними та значними.
  • Економія часу та коштів. Використання всесезонних шин дає змогу уникнути необхідності сезонної заміни коліс, що економить час на поїздку в шиномонтаж, а також гроші, які доведеться витратити на заміну гуми.
  • Зручність. Для багатьох водіїв встановлення всесезонних автошин означає відсутність необхідності зберігання додаткового комплекту покришок (а іноді й дисків). За умови проживання в невеликого розміру або орендованій (що передбачає ймовірність переїзду) квартирі, це стає найважливішою перевагою.

Однак не забувайте періодично перевіряти стан гуми, тиск, а також міняти місцями колеса, щоб гарантувати хороший технічний стан покришок.

Як правильно вибрати всесезонні шини: поради та рекомендації

Вибір всесезонної гуми – завдання нескладне. Вивчіть думки інших власників автомобілів і результати тестів, проведених експертами, щоб вибрати надійний бренд і модель. Особливо зверніть увагу на те, як поводяться покришки в умовах морозів і спеки, під великими навантаженнями. Зрозуміло, переконайтеся, що обрані вами шини відповідають рекомендованим розмірам і профілю для вашого авто. Регулярно перевіряйте і підтримуйте правильний тиск у камерах і насолоджуйтеся безтурботним водінням протягом усього року!

Тернопільські артилеристи збили три дрони-камікадзе типу “ланцет” (ФОТО)

На Тернопільщині п’яний водій збив дівчину на переході