Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

День народження – раз на чотири роки: скільки у Тернополі дітей народилися 29 лютого

29 лютого – це 60-й день високосного року за Григоріанським календарем. Ця дата зустрічається лише раз на чотири роки. Минулий раз високосним роком був 2020, а наступним після 2024 року буде 2028.

У пологовому на «Сонячному» протягом доби народилися п’ять дітей. З них двоє дівчаток та троє хлопчиків. Про це «20 хвилин» повідомила медичний директор з пологової допомоги та дитинства Світлана Кравець.

— 29 лютого о 04.50 в нашому пологовому першою народилася дівчинка. Її вага – 3 200 г. Лікарі робили кесарів розтин, — каже пані Світлана.

Зі слів Світлани Кравець, двійнят та трійнят 29 лютого тернополянки в їхньому пологовому не народжували. А як себе почувають породіллі та новонароджені?

— Для наших лікарів 29 лютого минуло без складних випадків. Всі пологи пройшли без ускладнень. Мами та малюки почуваються добре. Ми радіємо, що у такий непростий для країни час кількість наших українців збільшується, — наголосила вона.

Продуктивним день 29 лютого видався і в перинатальному центрі «Мати і дитина». Там лікарі допомогли з’явитися на світ чотирьом хлопчикам, каже генеральний директор медзакладу Віктор Овчарук.

— Так, у нас всі хлопці, перший з яких народився о 04.20. Дівчатка минулої доби не народжувалися. Наші матусі народжували самостійно, кесарів розтин їм не робили, бо не було потреби. Почувають себе добре, — каже пан Віктор.

У перинатальному центрі бажають матусям та діткам міцного здоров’я, більше позитивних моментів та зростати щасливими.

У ТЦК прокоментували смерть 49-річного чоловіка у Бучачі

До останнього вірили і надіялися: загинув Володимир Тарнопольський, який воював під Бахмутом (ФОТО)