Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Захисник із Тернопільщини досліджує в окопах вплив віри на психічне здоров’я

«Найважливіше зберегти психічне здоров’я», – військовий 105-ої бригади ТрО Іван Білосевич досліджує психологію воїнів в окопах! Займається науковою діяльністю в галузі психології в окопах і мріє про краще майбутнє для всієї України.

Військовослужбовець 105-ої окремої бригади територіальної оборони, депутат Кременецької міської ради Іван Білосевич із Кременця з початку повномасштабного вторгнення захищає нашу країну. Наразі вже більше року разом з побратимами перебуває на запорізькому напрямі, де вони тримають оборону від російського окупанта, – розповіли в соцмережі.

Іван – учасник бойових дій, адже захищав нашу країну ще з 2014 року. А коли 24 лютого 2022 року ворог вторгся на нашу землю з новою силою, то він, не роздумуючи, знову взявся за зброю. Тепер ж війна з окупантом для нього продовжується у новій ролі – офіцера Збройних сил України.

У цивільному житті Іван Білосевич – викладач у Кременецькій обласній гуманітарно-педагогічній академії ім. Тараса Шевченка, кандидат наук, доцент. Тепер ж свою наукову діяльність продовжує в окопах. Зокрема, досліджує те, як релігійна віра впливає на психічне здоров’я учасників бойових дій.
Розповідає, що його хобі – психологія, набуло нового значення.
«І це мене рятує, допомагає відволіктися і зосереджуватися на речах, які є фундаментальними для кожного з нас», – каже військовослужбовець.

Чому обрав для себе таку тему наукового дослідження, – відповідає: «Віра – це те, що тримає військових. В окопах не буває атеїстів. Але про віру людина задумується лише тоді, коли вона перебуває в небезпечній, загрозливій для її життя і здоров’я ситуації».
Сьогодні, за словами Івана Білосевича, найважливіше – зберегти психічне здоров’я воїнів.

«Хто побував на першій лінії фронту, той відчув межу правди по-своєму і тому відчуття світу сприймається вже по-іншому. Нині гостро стоїть питання психологічної і фізичної реабілітації, але найважливіше зберегти психічне здоров’я», – акцентує військовий.

15-річний Марко з Тернополя організував виробництво FPV-дронів

На Тернопільщині у Дністрі очікується підняття рівня води