Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Туск пообіцяв частково розблокувати українсько-польський кордон

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив, що найближчими годинами пункти пропуску на кордоні з Україною будуть додані до списку критичної інфраструктури. Це рішення покращить транспортування військової та гуманітарної допомоги в Україну. Про це йдеться в повідомленні Польського радіо.

За словами Туска 8 березня у Варшаві відбудеться зустріч представників урядів Польщі й України. Прем’єр-міністр зазначив, що Польща повністю забезпечує транспортування зброї та гуманітарної допомоги в Україну. Він додав, що найближчим часом не буде зустрічі лідерів Польщі та України, як закликав президент Володимир Зеленський.

«Українська сторона добре розуміє, що краще продовжити ці переговори на технічному та організаційному рівні. Йдеться не про символічну зустріч, нам не потрібна символіка в наших відносинах. Увесь світ спостерігає і бачить, наскільки ми рішуче налаштовані допомогти Україні», — пояснив очільник польського уряду.

Водночас прем’єр повідомив, що найближчими годинами пункти пропуску на кордоні з Україною будуть додані до списку критичної інфраструктури. Це рішення покращить транспортування військової та гуманітарної допомоги в Україну.

Кетчуп: особливості та історія продукту. Як вибрати?

У маршрутці заперечував збройну агресію росії проти України. Тернополянину оголосили підозру