Тернопільщину відвідала делегація з Латвії

Тернопільщину відвідала делегація під керівництвом Державного секретаря Міністерства економіки Латвії Едмундса Валантіса та Надзвичайного і Повноважного посла Латвійської республіки в Україні Ілгваса Кляви. Візит розпочався із робочої зустрічі у Тернопільській обласній раді.

Під час зустрічі обговорили подальше українсько-латвійське економічне, промислове та науково-технічне співробітництво.

Перший заступник голови Тернопільської обласної радиВолодимир Болєщук спільно з Айнарсом Межулісом – економічним аташе Посольства Латвійської Республіки в Україні підписали Меморандум про співробітництво між Тернопільською обласною радою та Латвійським агентством інвестицій та розвитку в Україні. Документом передбачено вжиття заходів, спрямованих на формування привабливого інвестиційного іміджу Тернопільщини та України серед потенційних латвійських інвесторів.

Також Володимир Болєщук подякував латвійському народу в особі поважних гостей, за вагому підтримку України.

«Латвійська Республіка посідає одне з чільних місць у рейтингу країн з найбільшою допомогою Україні та українським громадянам. Щонайменше 600 мільйонів євро отримала Україна від Латвійської Республіки за 2 останні роки. І ця цифра вражає, адже це майже 1% внутрішнього валового продукту держави», – наголосив Володимир Болєщук.

Згодом іноземна делегація ознайомилась із виробничими потужностями агропромислових підприємств краю. Разом з іноземними гостями в Індустріальному парку, що у Великій Березовиці, побував народний депутат України Іван Чайківський. Оглянули потужності одного з релокованих підприємств та ознайомились із діяльністю місцевого агропідприємства закритого виробничого циклу.

“Співпраця між країнами обов’язково дасть результат. А співпраця між друзями створить синергетичний ефект. Саме так можна охарактеризувати приїзд делегації Латвійської республіки на Тернопілля, – зазначив народний депутат України Іван Чайківський. – Одним з ключових етапів – проведення бізнес-форуму для підприємців нашої області з анонсом можливостей наших латвійських партнерів. Важливо, що робота нашої обласної ради дає конкретні результати: було підписано два меморандуми про співпрацю, які дозволять поглибити бізнесові стосунки між країнами. Для Латвії такі зустрічі – це пошук нових товарів, де виникла потреба після відмови від російських. А для нашого бізнесу – це контракти з перспективою виходу на ринки ЄС. Дякую Тернопільській обласній раді та Великоберезовицькій громаді за організацію візиту, а усім підприємцям – за те, що відгукнулися та пробують навіть в складний час розвиватися і шукати нові ринки збуту”.

Бойко Роман

This website uses cookies.