Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Сесія Тернопільської облради: основні питання

Сьогодні, 8 лютого 2024-го року, відбулася сесії Тернопільської обласної ради. У порядку денному було майже 100 питань.

Серед найважливіших питань, які розглянули депутати:
– присвоєно звання «Почесний громадянин Тернопільської області» двом уродженцям Тернопільської області Назару Мялікгулиєву та Андрію Теребію. Воїни віддали свої життя, захищаючи Батьківщину від держави-терориста;

– проголосили 2024-й рік на Тернопільщині Роком Родини Степана Бандери;

– обрали двох представників громадськості до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції в Тернопільській області. Це депутати Тернопільської обласної ради, військовики Володимир Гач і Тарас Дячун.

– утворили наглядову раду Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької. До речі, питання наглядових рад зараз одне з найважливіших для нас. Тернопільщина стала першою областю в Україні, яка реально розпочала процес створення наглядових рад в обласних медичних закладах.

– затвердили положення про наглядові ради у Бережанському, Буданівському, Мельнице-Подільському, Почаївському, Скала-Подільському, Теребовлянському будинках-інтернатах та затвердили склади наглядових рад.

– затвердили перелік та вартості складових реабілітаційних послуг на 2024 рік, що надаються Тернопільським обласним центром реабілітації та розвитку дитини.

– прийняли з державної власності у спільну власність громад області цілісні майнові комплекси двох закладів професійно-технічної освіти, а саме Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі та Тернопільського вищого професійного училища технологій та дизайну. А також надали згоду на прийняття у спільну власність громад Тернопільської області ще 16-и закладів професійно-технічної освіти.

Тернопільська обласна рада також визначила, що ці майнові комплекси закладів професійно-технічної освіти будуть використовуватися виключно за цільовим призначенням та не будуть відчужені у приватну власність. Впевнений, що таке наше рішення сприятиме не лише комплексному розвитку освіти, але й створенню нових високооплачуваних робочих місць.

У Тернополі водій, який не має права водити авто, порушив ПДР (ВІДЕО)

Сирського призначили головнокомандувачем ЗСУ. Що про нього відомо