Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині священник закликає створити церковну коаліцію дронів

Священник на Чортківщині пропонує кожній церкві купити дрон, щоб допомогти ЗСУ.

Таку думку висловив на своїй сторінці у соцмережі “Фейсбук” настоятель храмів сіл Калинівщина і Семаківці Чортківського району отець Любомир Фінковський.

– Можливо, цей допис когось здивує, але пишу те, що відчуваю, – йдеться у дописі священнослужителя. – Разом з вами за церковні гроші Калинівської і Семаківської церков ми вже придбали і відправили воїнам дев’ять дронів, на днях купимо ще два. Надіюся, що в кожному селі цей пост прочитають як священники, так і віряни, і кожен по мірі своїх можливостей допоможе армії. Уявіть собі, якби кожна церква купила хоча б один дрон (візьміть тільки наш Чортківський район), скільки би їх було!

Пан Любомир розуміє, що в церквах, де він служить, теж багато роботи, але він вірить, що після перемоги разом з парафіянами зроблять все набагато швидше, дивлячись на живих наших воїнів.

– Зараз час згуртуватися і допомагати, чим можемо. Закликаю до церковної коаліції дронів. Хто «за», ставте «+» в коментарях і поширюйте цей допис. Слава ЗСУ! Слава Україні!, – підсумовує свій допис священик.

У Чорнобаївці загинув старший матрос родом з Тернопільщини Микола Гнип (ФОТО)

Сибірське заслання й кохання з упівцем. Довгожительці з Тернопільщини виповнилося 102 роки