Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині судитимуть міського голову через земельне питання

На Тернопільщині судитимуть міського голову через службову недбалість якого з власності громади вибули землі вартістю понад 850 тис гривень.

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури до суду надіслано обвинувальний акт стосовно міського голови, обвинуваченого у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам однієї з міських об’єднаних територіальних громад (ч. 2 ст. 367 КК України), – повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, міський голова підписав незаконні рішення про передачу у приватну власність 7 земельних ділянок площею понад 2 га вартістю понад 850 тис грн. На сесії органу місцевого самоврядування за ці рішення проголосувало менш як дві третини від присутніх депутатів, і за законом вони вважаються неприйнятими.
Отож, внаслідок недбалості посадовця у приватну власність безоплатно передано 7 належних територіальній громаді земельних ділянок площею більш як 2 га вартістю понад 850 тис грн.
Розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в області за оперативного супроводу УСР в Тернопільській області ДСР Нацполіції України.

За інкримінованою статтею КК України обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та штраф від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Про Тернопільщину заявили на міжнародній конференції в Швейцарії

У Бережанах 160 сімей переселенців отримали допомогу