Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині мобільні аферисти за добу заробити понад 80 тисяч гривень: подробиці

«З вашої картки намагаються зняти кошти» – саме з таким повідомленням до мешканки Кременецького району зателефонував невідомий. Жінка повірила, що це справжній працівник банку і почала допомагати аферисту викрасти власні кошти з картки.

Псевдобанкір виманив захисні дані картки та зумів перевести понад 30 тисяч гривень. Потерпіла назвала паролі з смс-повідомлень і зловмисник за декілька операцій викрав увесь залишок, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

В аналогічний спосіб втратила майже 29 тисяч  гривень ще одна мешканка Кременеччини.

А 32-річній тернополянці аферист розповів, що її карткою намагаються сплатити покупку в інтернет-магазині. Жінка повірила і за підказками зловмисника змінила всі паролі. Результат – мінус 23 тисячі на картці.

За усіма фактами шахрайських дій слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 КК України.

Поліцейські вкотре наголошують громадянам не довіряти невідомим особам, які телефонують та представляючись працівниками фінустанов чи кіберполіцейськими, намагаються допомогти захистити кошти.

Основні поради, як не стати жертвою шахраїв в інтернеті:

  • не повідомляйте нікому свої персональні та банківські дані, паролі, що можуть використовуватися для підтвердження платежів;
  • не надавати особисті дані на незнайомих сайтах;
  • не довіряйте невідомим співрозмовникам;
  • перевіряйте будь-яку отриману інформацію.

Конфліктував з тернополянами на “Дружбі”: чоловік просив гроші, погрожував та переслідував людей (ФОТО)

Військового на Тернопільщині оштрафували на 18700 грн за розпивання алкоголю