Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Історія 24-річного пекаря-кондитера з Лановеччини, який пережив полон і захищає Україну на війні (ФОТО)

Ярослав Малишко з Лановеччини працював пекарем та кондитером, але залишив навчання, щоб вступити до лав ЗСУ.

Ще будучи строковиком став учасником бойових дій.

Так уже з дитинства склалося, що не лежала душа хлопця до техніки. Тато -механік, тож часом просив підмоги в сина. Але коли постав вибір після 9 класу куди піти вчитися, то Ярослав заявив, що гайки крутити не буде. А мама Галина – фельдшер у селі, порадила: “То йди вчися їсти варити”. Він і пішов, повідомляє lannews.

Ярослав Малишко із села Лопушне, що на Лановеччині, закінчив училище ресторанного сервісу в Тернополі, потім був бакалаврат у політехнічному.

На всі канікули хлопця брали на роботу в пекарню. Він тільки на практику прийшов, а його через тиждень у зміну поставили. Сам навіть торти пік. З третього курсу училища на себе заробляв. За професією Ярослав пекар кондитер. На технолога не довчився, взяв академвідпустку і пішов в армію восени 2021 року. А в лютому 2022-го розпочалася повномасштабна війна. Свій день народження 1 березня хлопець зустрів в окопі на передових позиціях активного фронту.

Минулого року Ярослав підписав контракт. До нині служить у 23 бригаді НГУ “Хортиця”. Разом з ним – його ровесники і молодші за них. Є хлопці з Харківщини. Самі собі замовляють і купують необхідні речі. А перед виходом на “нуль”, як каже пані Галина Малишко, він завжди переводить їй кошти, якщо є на картці. А цього разу скинув і наступного дня просив повернути, бо треба купити тепловізор. Таким чином мама і дізналася про потребу бійців підрозділу сина. Ярослав і з дитинства такий скромний, життєві питання вирішував сам, не просив сторонньої допомоги. А за два роки переписки з мамою була лише єдина відповідь: “В мене все добре”.

Разом з побратими пройшли багато воєнних випробувань. Навіть жахіття полону. Це сталося в Енергодарі, коли росіяни захопили ЗАЕС, а їхня рота відбивала штурм окупантів. Була і позиція неподалік Бахмута.

Сьогодні хлопці продовжують захищати Україну. Перебувають на Запоріжжі, в районі населених пунктів Старомайорськ, Приютне.

У вересні 2022 року Ярослав приїжджав у відпустку додому, то відвідав рідну школу. Також приїжджав і на Різдво.

Вчора ми спілкувалися з пані Галиною. Мене зацікавила історія юнака, який, по суті, фартух кондитера тимчасово відклав, одягнувши військову форму. Разом із спеціальністю стрільця, кулеметника пройшов навчання на бойового медика. Скромний, але такий відважний і мужній хлопець, міг би пекти тістечка і хліб, торти і здобу у мирний час. Та окупанти з р..сії відібрали у нього таку можливість, а змусили взяти до рук зброю і стати на захист своєї нації.

1 березня Ярослав відзначатиме ювілей – 25 років. Уже втретє хлопець зустрічатиме свій день народження в окопах. Привітати воїна можуть усі небайдужі перерахувавши гроші на тепловізор і дрони для захисників. Частину коштів волонтери уже зібрали.

Рахунок для допомоги: 5168 7574 0793 5040

На Тернопільщині 15-річний юнак викрав мотоцикл і збив дівчину

На Кременеччину прийшли жахливі звістки: громада втратила трьох Героїв (ФОТО)