Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Зеленський сказав, що буде з чоловіками, які виїхали з України

Про місце і долю чоловіків військозобов’язаного віку глава держави розповідав під час пресконференції із прем’єркою Естонії Каєю Каллас.

“Є люди, які поза правилами або поза законом перетинали кордон. І це питання до цих людей, чоловіків. Якщо вони мобілізаційного віку, то вони повинні допомагати Україні і повинні бути в Україні. Я зараз не кажу про те, що хтось повинен бути на фронті, а хтось не повинен на фронті. Є закон. Але є звичайне людське правило. Один військовий, якого оплачує держава Україна. Нам ніхто в цьому не допомагає. На одного військового іде 6-8 платників податків.
І якщо ви в Україні і ви не на фронті, а ви працюєте. Де б ви не працювали, а ми з повагою ставимося до кожної людини. Якщо ви працюєте і сплачуєте податки, то ви так само бороните державу. Це дуже потрібно”, – наголосив він, відповідаючи на запитання, чи має Естонія висилати в Україну чоловіків призовного віку.

“Але якщо ви за кордоном і ви мобілізаційного віку, і ви не на фронті і не сплачуєте податки, виїжджали поза законом, то є питання.

Якщо ми хочемо зберегти країну, зберегти Європу, то всі ми повинні розуміти: або ми допомагаємо Україні, або ні. Або ми громадяни, які на фронті, або ми громадяни, які працюють і сплачують податки. Бо не буде грошей на військових. А не буде на військових грошей – не буде військового. Не буде кому захищати країну”, – підсумував президент.

39 мільйонів за один прискорювач: Тернопільщина отримає інноваційну систему для лікування онкології

У Тернополі в жінки конфіскуали агресивного собаку, який убив іншого пса