Волонтери розкритикували поїздку на Мальдіви тернопільської блогерки разом зі своїм чоловіком

Навколо тернопільської блогерки Тані Пренткович та її бойфренда Андрія Гонковського розгорівся скандал – чоловіка помітили на Мальдівах, хоч він перетнув кордон з Польщею як волонтер і мав там бути спікером на одному з заходів.

Андрія сфотографували випадково – його розмиту постать помітили на світлині якоїсь дівчини, яка відпочивала у тому ж мальдівському готелі. Так, фото розмите, пише блогерка Valeria_content в Інстаграмі. Можна було б подумати, що це фейк. Але, поспілкувавшись з Пренткович, стає зрозуміло, що читачі були праві. На фото дійсно Гонковський, пише Терміново.

Блогерка надає скриштоти переписки з Танею Пренткович, на яких та уміло прикриває свого бойфренда, і каже, що він виїхав з країни, бо зробив багато доброго як волонтер. Вона розповідає про передані машини бійцям на фронт, гроші тощо. Проте все це просто “відмазки”, адже волонтерство дає можливість йому виїжджати за кордон як волонтер саме для волонтерських справ, а не для відпочинку на морі. Українці це добре розуміють, хоча Таня, здається, не дуже.

   

 

Згодом ситуацію прокоментував і сам Гонковський.

“Я розумію, обурення і реакцію такої кількості людей, але все насправді не так, як це описується. Саме тому далі розповім детальніше. Насамперед відповідаю – це не фек, на фото я”, – каже блогер.

Він розповідає, що мав заплановану подію на 11 січня. Але коли він прибув у Варшаву, організатори змістили дату проведення на 23 січня. От блогер і вирішив провести кілька днів з дружиною на морі.

“МОЖЛИВО, ДАРЕМНО, МОЖЛИВО, ПОМИЛКОВО, АЛЕ ВЖЕ ЯК Є”, – КАЖЕ ГОНКОВСЬКИЙ.

У своє виправдання блогер зазначає, що є підприємцем і сплачує податки в Україні, хоч це і не стосується справи.

Українців хвилює моральний бік цього випадку. Ось найцікавіші, на нашу думку, коментарі:

  • “То тепер виходить що мій чоловік який був на сході і сотні тисяч таких самих не зробили нічого хорошого щоб їх випустили за кордон хочаб банально на 7 днів в Турцію…”
  • Дуже шкода, що наші люди абсолютно не фільтрують такі речі, тому у нас є такі недоблогери, як пренткович/верба/трінчер і всякий тому подібний шлак….
    Якби люди відписувались і не слідкували за таким, вони б не заробляли і потім не розказували, що їм можна на Мальдіви, а комусь не можна….
  • Він зробив багато хорошого того і виїхав , а він волонетрить/донатить тільки для того щоб виїхати чи як …
    І якщо мірятися хорошим … те що хлопці вже 2 роки на передовій роблять не просто «хороше» , а приїжають додому лише на 10 днів !!! Це ок ?
  • Жодна гривня не піде з мого гаманця на донат блогерам тепер. Курси в агенції Тетяни чи одяг з Куш так само тепер буду обходити.
    Гидко і бридотно.

Та найбільше “розірвало” волонтерів. Адже ця ситуація не лише негативно вплине на результати різних зборів для ЗСУ, але й ще більше посилить проблеми з виїздом волонтерів за кордон. Їх і так допитують годинами, а цей час може дуже важливий, якщо десь у Польщі, наприклад, чекає пікап для військових.

Вікторія Чайківська, волонтер з Київщини: “Прочитала коментарі і дивуюся. Багато хто пише, що якби була можливість , то всі б відпочивали з чоловіками .
В моїй родині є така можливість . Ми 2 на місяць разом з чоловіком їздимо за швидкими для ЗСУ . Збираємо кошти в блозі , самі їдемо , купуємо , проганяємо , передаємо військовим . І жодного разу не затрималися і на день . Я якщо це Польща, то в той же день і повертаємося .
Війна . Військовим потрібна допомога вже, а не після відпочинку .
А як важко кожного разу проходити кордон чоловіку … доказуєш, що ти дійсно волонтер і не їдеш відпочивати.

Наступна поїздка в суботу і я вже розумію, що буде ще важче на кордоні . Такі випадки вдарять дуже сильно саме по волонтерам і допомозі”.

Свою позицію висловила ще одна блогерка-мільйонниця Олена Мандзюк

Громадський діяч та блогер Роман Салабай так прокоментував цю ситуацію:

 

Віталій Чемерис

This website uses cookies.