Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі в жінки конфіскуали агресивного собаку, який убив іншого пса

У Тернополі суд прийняв рішення щодо конфіскації собаки у жінки, яка намагалася оскаржити це рішення, але безуспішно.

Про це повідомлено у постанові Тернопільського апеляційного суду.

Суд визнав місцеву мешканку винною у вчиненні адміністративного правопорушення згідно з ч.3 ст.154 КУпАП України. На неї було наложено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 1700 гривень, з конфіскацією її собаки.

Згідно з рішенням, 17 жовтня 2023 року о 17:15 громадянка, гуляючи своєю собакою на вул. Мирна, не вжила необхідних заходів щодо контролю за своєю твариною. Це призвело до травмування собаки іншого власника, внаслідок чого тварина загинула. Суд вважає, що такі дії жінки порушили вимоги закону про захист тварин від жорстокого поводження, а саме ч.3 ст.154 КУпАП.

У своїй апеляційній скарзі жінка висловлює бажання скасувати рішення, вважаючи його прийняття порушенням матеріального та процесуального права. Вона переконує, що суд не врахував усі обставин справи, зокрема того, що собака належить її синові, а не їй особисто, тому вона не повинна бути конфіскована.

Жінка стверджує, що собака потерпілої намагалася напасти на неї, а її собака Ральф, намагаючись захистити, вкусив тварину потерпілої. Проте суд відхилив апеляцію.

Зеленський сказав, що буде з чоловіками, які виїхали з України

Подвійна конвертація: з банківської картки тернополянки хитрі шахраї викрали 90000 гривень