Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі розпочалися рейди у громадському транспорті: шукають «зайців»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Контролери спільно з муніципальними інспекторами шукають «зайців» в громадському транспорті Тернополя і перевіряють водіїв. За день інспектують 35-40 автобусів та тролейбусів. 

Працівники управління муніципальної інспекції спільно з контролерами «Тернопільелектротрансу» проводять перевірки оплати за проїзд пасажирами та дотримання порядку розрахунків за проїзд водіями комунального та приватного громадського транспорту.

Про це повідомили в Тернопільській міській раді.

У середньому, за день, під час спільних обстежень, працівники перевіряють 35-40 одиниць громадського транспорту – автобусів та тролейбусів.

Пасажирів, в яких відсутні проїзні документи, притягують до відповідальності за ст. 135 КУпАП. Водії, які отримують готівкові кошти за проїзд, притягуються до дисциплінарної відповідальності.

В управлінні муніципальної інспекції нагадують, що відповідальність за безквитковий проїзд у громадському транспорті, відповідно до ст.135 КУпАП, несе пасажир. Тому після карткового розрахунку громадянин має обов’язково отримати та зберігати квиток до завершення поїздки. За безквитковий проїзд у громадському транспорті передбачано штраф в  20-кратному розмірі від вартості проїзду.

Також проїзний квиток — це страховий поліс на будь-який випадок  і особливо у разі дорожньо-транспорних пригод.

Усі зупинилися, а таксист ні: у Тернополі водій не пропустив колону з полеглим воїном (ВІДЕО)

П’ять дронів передали двоє тернопільських підприємців бригаді “Лють”