Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі п’яний водій на “Мерседесі” давав патрульним 5000 грн

Жителю Тернопільського району загрожує кримінальна відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди поліцейським.

Щоб уникнути адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного спʼяніння, житель Тернопільського району запропонував поліцейським 5 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Під час патрулювання території обслуговування співробітники сектору реагування патрульної поліції відділення поліції №1 м.Тернопіль за порушення правил дорожнього руху зупинили водія автомобіля «Mercedes-Benz Sprinter». За кермом перебував 37-річний житель Тернопільського району. Спілкуючись з водієм, поліцейські помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували йому пройти освідування. Проте зробити це на місці події або в медзакладі чоловік відмовився.

Натомість почав пропонували поліцейським 5 тисяч гривень, аби вони не складали на нього адмінпротокол. Інспектори попередили кермувальника про кримінальну відповідальність за пропозицію та надання неправомірної вигоди службовій особі. Однак, це не зупинило порушника, він продовжував наполягати на своєму. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу для документування корупційного правопорушення.

Відомості за даною подією внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 (пропозиція надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Окрім цього, поліцейські склали на водія адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння – стаття 130 КУпАП, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Тернопільщина назавжди попрощалась з Героєм Богданом Скрипником (ФОТО)

Організовувала псевдореферендум: у Тернополі СБУ повідомила про підозру колаборантці