У Тернополі лікарі врятували пацієнтку з ожирінням, вага якої сягнула 180 кг (ФОТО)

У Тернополі проводять унікальні операції пацієнтам з ожирінням.

Баріатричну хірургію для ефективного лікування пацієнтів із важким ожирінням проводять у Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги.

Про це повідомили у пресслужбі лікарні.

“На сьогодні, ожиріння називають епідемією сучасності. Наші медики з хірургічного відділення допомагають пацієнтам боротись із даною патологією, застосовуючи метод оперативного втручання SLEEVE-резекція шлунка. Це є новітня складна методика, суть якої полягає у видаленні більшої частини шлунка, де відбувається вироблення гормонів голоду. В результаті чого пацієнт більше не в змозі приймати їжу в колишніх обʼємах, а насичення приходить значно швидше”, – повідомляють у медзакладі.

Клінічний випадок:
Пацієнтка Надія (вік 50 років) хворіла аліментрно-конституційним ожирінням протягом 10 років. Самостійні спроби схуднути за допомогою дієт та фізичного навантаження – не дали бажаного результату. Вага лише збільшувалась та досягнула позначки у 180 кг. На момент обстеження індекс маси тіла пацієнтки становив 54.6 кг/м2, що у двічі перевищувало норму.
Після тривалих пошуків кваліфікованих спеціалістів, пацієнтка Надія знайшла відповідь у хірургічному відділенні КНП «ТМКЛШД», під керівництвом завідувача, доцента Лікар-хірург Осадчук Дмитро . Проведені ретельні обстеження підтвердили наявність супутніх патологій, таких як жовчекамʼяна хвороба та набута пупкова кільцева кила. З урахуванням високого рівня кваліфікації та наявності сучасного обладнання, пацієнтці було запропоновано провести симультанне оперативне втручання всього через 3 проколи, а саме SLEEVE-резекцію шлунка, лапароскопічну холецистектомію та герніопластику пупкової грижі.

Операція пройшла успішно, а післяопераційний період пройшов без ускладнень. Пацієнтка у задовільному стані була виписана зі стаціонару, готова до подальшого відновлення та насолоди життям.

Віталій Чемерис

This website uses cookies.