Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільська обласна рада передала воїнам-азовцям 25 FPV-дронів

Працівники виконавчого апарату Тернопільської обласної ради передали 25 FPV-дронів на потреби 12 бригади спеціального призначення НГУ «АЗОВ». Їх придбали за зекономлені Тернопільською обласною радою кошти. Один такий безпілотник може нести боєприпаси вагою до двох кілограмів. Дрони допомагають нашим захисникам та захисницям ефективніше знищувати ворога.

«Кожен сьогодні розуміє потребу підтримки Збройних сил України, підтримки наших Сил оборони, тому що це найважливіше. Сьогодні дрони це те, що найбільше потребує наше українське військо»,- зазначив перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

Такі дрони важлива частина озброєння захисників. FPV-дрон – це безпілотник з функцією first person vision або view, тобто «бачення від першої особи». FPV-дрони, що обладнані спеціальними передавачами, здатні літати в умовах, коли сигнал глушиться ворожим РЕБ.  Такі дрони – універсальні, оскільки його можна відносно легко переобладнати для виконання різних завдань: скид боєприпасів на ворожі цілі чи застосовувати як дрон-камікадзе.

«Ми ними працюємо на дистанцію 12-15 кілометрів, що дозволяє нам надзвичайно ефективно уражати техніку і особовий склад противника»,- сказав командир взводу БПЛА 1-го батальйону 12-ї бригади спеціального призначення НГУ «АЗОВ» Степан з позивним «БУДЬ».

Бійці бригади зазначили, що потреба у таких безпілотниках є щодня. Лише за один бойовий день військові можуть використати близько пів сотні дронів FPV.

«Робота з FPV-дронами дуже полегшує роботу піхоти і взагалі логістики. Тому що не вражається техніка, ми не втрачаємо свою техніку і тому можемо виконувати бойові завдання»,- розповів начальник логістики 1 батальйону 12 бригади спеціального призначення НГУ «АЗОВ» Артем з позивним «ПРИМУС».

FPV-дрони днями доставили бійцям на передову. Напрямок не вказуємо з міркувань безпеки.

Вивозять в ліс на мороз: у Тернополі подружжя жорстоко знущається з тварин

До 8 років тюрми: у Тернополі затримали раніше судимого крадія, який поцупив майна на 1000 грн