Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Пишемо ікони в непростий час”. Тернопільський художник організував студію іконопису

Тернопільський художник Володимир Шерстій організував студію іконопису, в якій навчає творити ікони. Днями учні студії принесли ікони до храму Святих рівноапостольних Володимира й Ольги для освячення. Реалізовуючи ікони, вони долучаються до підтримки ЗСУ.

Володимир Шерстій багато років займається іконописом, ніс службу в ЗСУ після масштабного вторгнення росії в Україну. Атмосфера в його студії надихає – перші твори учнів вражають.

“Творимо на Славу Божу. Після завершення певного проєкту освячуємо наші ікони. Днями освячення відбулось у церкві Святих рівноапостольних Володимира та Ольги, настоятелем якої є отець Роман Цюпка. Запрошуємо бажаючих долучатись до нашої творчої спільноти”, – сказав пан Володимир.

Учасники студії також долучаються до допомоги ЗСУ.

“Багато робіт нашої студентки Наталії Війтович реалізовані, а 100% виручка від продажу перерахована нашим захисникам”, – зазначив художник.

“Дякую Богові і нашим воїнам ЗСУ за можливість писати ікони у цей непростий час. Дякую отцям за благословення та освячення ікон, а всім небайдужим парафіянам – за гостинність. Всім, з ким творимо разом, дякую за те, що надихаєте. Володимиру Шерстію – за навчання і терпіння”, – поділилась враженнями Наталя Війтович.

Тернополянин у центрі міста перейшов дорогу на «червоне» і має штраф 255 грн (ВІДЕО)

Булінг у школі: на Тернопільщині всім класом знущалися з відмінника